Potapljanje z jeklenko - SCUBA

Radi učimo druge in opazujemo njihov napredek, zagon in veselje.

Kar nekaj naših nekdanjih učencev se je odločilo za nadaljevanje usposabljanja pri potapljanju ali celo za inštruktorsko pot.

Naše delo je usmerjeno po strogih standardih največje mednarodne potapljaške organizacije PADI.

Izvajamo tečaje za popolne začetnike (Open Water Diver) pa vse do tečajev za profesionalne potapljače (Inštruktorje).

Redno organiziramo tudi potope v tujini, predvsem v hrvaški Istri, Avstriji in Italiji, redno pa se odpravljamo tudi na Rdeče morje in na Maldive.

Če potapljanja še ne poznate, zamujate veliko. Morda celo nekaj, kar bi vam narekovalo ritem življenja. Celo leto redno organiziramo tečaje na slovenski obali – pošljite nam povpraševanje ali pa se prijavite na potapljaški tečaj.

Vsi tečaji potekajo v zelo majhnih skupinah, prilagodljivi pa smo tudi kar se tiče časa. Imamo popolnoma novo opremo Aqualung, moderno učilnico in potapljaški center.

Če pa ste že potapljač in vas zanima nadaljevanje izobraževanja ali kakšen organiziran izlet v tujino, stopite v stik z nami.

Nadaljevanje izobraževanja je izjemno zabavno. Ne glede na to, ali ste do sedaj delali po standardih PADI ali katerih drugih, lahko vedno naredite katerikoli nadaljevalni tečaj pri nas ali pa se celo odločite za profesionalno pot in se pridružite PADI divemastrom in inštruktorjem.

Tečaji potapljanja z jeklenko

Na Hrvaškem : Sveta Marina pri Labinu, Rovinj, Šilo, Mali Lošinj

V Sloveniji : Bernardin, Fiesa, Piran

 

Prijavnica za potapljaški tečaj

  Kontaktirajte nas!

  Tečaji potapljanja:

  Tečaj Cena
  Spoznavni potop ( SSI DSD ) 50€
  Začetni tečaj ( SSI OWD ) 350€
  Nadaljevalni Tečaj ( SSI AOWD ) – zajema 4 specialnosti*** 400€
  Potapljač reševalec SSI Dive Stress & Rescue + EFR*** 400€
  Specialnosti (Deep, Wreck, Nitrox, Dry Suite, Navigation, Perfect Buoyancy, EFR, Equipment Tehniques, Night and Limited Visibility, Science of Diving, Diver stress and Rescue, Marine Ecology)*** 150€
  SSI Master Scuba Diver*** 400€
  SSI Dive Guide / Dive Master** 600€
  LEGENDA:
  • ** – Materiali , oprema in certifikacija niso všteti v ceno.
  • *** – Oprema in potopi niso šteti v ceno.
  Oprema za izposojo Cena
  Kompletna oprema 50€/dan
  ABC oprema (maska, dihalka, plavutke) 10€/potop/2h
  Mokra obleka 15€/potop
  Kompenzator BCD 20€/potop
  Jeklenka + uteži 20€/potop
  Regulator 20€/potop
  Svetilka 10€/potop
  Rokavice/čevlji 5€/potop
  Polnjenje zaraka 0,8€/liter

  SSI Try Scuba v bazenu
  Imate radi vodo, se v njej dobro počutite in ste radi v stiku z naravo? Poskusi se potapljati z jeklenko že danes s SSI ” Try Scuba”  programom in se prepričaj, ali je to zate. Nikoli ne veš, lahko ti spremeni življenje! Popestrite si dolge zimske dni in se potopite z nami v bazenu!

  Zakaj SSI Try Scuba ?
  Program SSI Try Scuba  je program za vse, ki niste prepričani, da je potapljanje za vas, pa bi vseeno želeli poskusiti. Tako prihranite denar, če ugotovite, da potapljanje ni za vas, obenem pa vam nudi dodatno življenjsko izkušnjo. Morda pa ugotovite, da je potapljanje nekaj krasnega, saj vam Try Scuba odpre vrata v popolnoma nov svet.

  Sedaj, ko so zunaj sivi hladni zimski dnevi, si lahko toplo in prijetno popestrimo naš vsakdan z Try Scuba programom, ki ga za vas organiziramo na enem izmed notranjih bazenov v Ravnah na Koroškem.

  Koliko časa traja SSI Try Scuba
  Vse skupaj (teorija + potop) ti bo vzelo približno tri ure tvojega časa.

  Kaj potrebujem?
  Brisačo, kopalke in dobro voljo!

  Kdaj poteka SSI Try Scuba v bazenu?
  Pokliči in se dogovori za spoznavni potop! Ne bo ti žal! Če ti bo všeč, je naslednji korak začetni potapljaški tečaj!

  Povezava na potapljaški center Ekstrem Sport DC

  Več o SSI Try Scuba

  SSI Open Water Diver
  Prišel je čas tudi za vas, da greste v vodo in okusite čar potapljanja! Prijavite se na SSI začetni potapljaški tečaj – OWD (Open Water Diver), najbolj priljubljen potapljaški program na svetu!
  To je vaša priložnost, da se pridružite SSI-ju in z nami okusite vse avanture, razburljive dogodke in lepote, ki jih nudi potapljanje!

  Zakaj SSI začetni potapljaški tečaj?
  SSI Open Water Diver je najbolj razširjena in cenjena licenca po svetu. Daje ti svobodo, da se z njo lahko potapljaš s svojim so potapljačem brez nadzora profesionalca. Če ste že poizkusili s SSI Try Scuba  (spoznavni potop) se pozanimajte pri vašem inštruktorju, kako se ti programi povezujejo s SSI začetnim potapljaškim tečajem.

  Kaj potrebujem, da začnem?
  SSI začetni potapljaški tečaj je sposoben narediti vsak, ki je zdrav, v razmeroma dobri telesni kondiciji in se dobro počuti v vodi. Za SSI začetni potapljaški tečaj moraš biti starejši od 14 let. Tisti, ki bi radi potapljaško licenco in so stari od 10 do 14 let, pa se lahko udeležijo SSI Junior začetnega potapljaškega tečaja.
  • Certificiran SSI Jr Open Water Diver, ki je star od 10 do 11 let, se lahko potaplja do globine 12-ih metrov le s profesionalnim PADI potapljačem, staršem ali uradnim skrbnikom.

  Kaj bomo delali na začetnem potapljaškem tečaju?
  Na tečaju se bomo učili osnov potapljanja z jeklenko, kot na primer osnovne tehnike plavanja pod vodo, govorili pa bomo tudi o sami potapljaški opremi. Za pridobitev licence mora vsak potapljač predelati in osvojiti pet poglavij teorije, opraviti pet potopov v nizki vodi (bazen ali bazenu podobni pogoji) in štiri potope v odprti vodi (morje ali jezero).

  Kako dolgo traja začetni potapljaški tečaj?
  SSI potapljaški tečaji temeljijo na uspešnosti (performance based), kar pomeni, da nadaljuješ, ko prikažeš obvladovanje določenih spretnosti oz. izvajanja vaj in nalog. To omogoča napredovanje v času, ki ga potrebuje vsak posameznik, da osvoji želeno znanje.

  Kaj potrebujem za začetni potapljaški tečaj?
  • Kopalke
  • Brisačo
  • ABC opremo (maska, dihalka in plavuti – lahko kupite tudi pri nas ob prihodu na tečaj www.extreme-sport.si )

  Kam naprej?
  Ko narediš začetni potapljaški tečaj, je prvi logični korak naprej nadaljevalni potapljaški tečaj SSI AOWD.

  Če si omejen s časom, lahko opraviš teorijo potapljaškega tečaja kar doma (online). Klikni na spodnjo povezavo! Izberi naš potapljaški center Ekstrem Sport DC

  Povezava na potapljaški center Ekstrem Sport DC

  Več o SSI Open Water Diver

  SSI Specialnosti

  Zakaj SSI specialnosti?
  Razlogov, zakaj se ljudje odločajo za tečaje SSI specialnosti, je več. Pa naštejmo le nekaj glavnih:

  • Veliko ljudi se sploh od začetka odloča za tečaje SSI specialnosti, saj tako pridobivajo pomembne izkušnje in znanje v kontroliranem okolju pod stalnim nadzorom SSI inštruktorja.
  • SSI specialnosti so zabavne in so prijeten način, da ob veselem druženju s so tečajniki in svojim inštruktorjem pridobivaš znanje in odkrivaš nove dimenzije v rekreativnem potapljanju!
  • SSI ponuja vrsto specialnosti, med katerimi so najbolj priljubljene: Nitrox, podvodna fotografija, razbitine, globinska specialnost in mnoge druge.
   Nekateri si želijo izzivov in največji v neprofesionalnem rekreativnem potapljanju je gotovo izziv Master Scuba Diverja, ki pa je sestavljen iz petih specialnosti.

  Konec koncev pa so tečaji vedno dober razlog, da se spraviš potapljat.

  Izberite si specialnost, ki vam najbolj ustreza!

  Na tečaj specialnosti vam ni treba biti izkušen potapljač, da bi se prijavili.
  SSI Specialnost je tečaj zasnovan tako, da se lahko vpišete na tečaj takoj, ko končate začetni potapljaški tečaj oziroma vzporedno delate še kakšno specialnost.

  Le pri Deep specialnosti morate imeti zahtevano število potopov.

  Potek tečaja je vaša izbira!
  Razlog, ki napravi potapljaški tečaj SSI specialnosti tako zabaven je v tem, da lahko sami izbirate med:

  Povezave do SSI specialnosti

  Za opis posameznega Adventure potopa poglejte opis ujemajočega se tečajaSSI specialnosti. Vendar je pomembno vedeti, da Adventure potop ni isto kot sam tečaj SSI  specialnosti. Adventure potopi so le uvod v tečaje SSI specialnosti in vam pomagajo ugotoviti, kaj vas v potapljanju zanima in s tem napeljati na to, kateri SSI potapljaški tečaji bi vas v prihodnosti morda zanimali.
  Pri nekaterih Adventure potopih je zaradi dodatnih stroškov potrebno doplačilo.
  Ob prijavi napišite, katere Adventure potope bi si želeli opravljati na tečaju. Vendar vam zaradi logistike tečaja ne moremo obljubiti, da vam bomo lahko izpolnili vse želje. Izbrani bodo tisti potopi, ki si jih bo izbrala večina!

  Povezava na potapljaški center Ekstrem Sport DC

   

  SSI AOWD
  Raziskovanje, navdušenje in izkušnje. Te tri stvari na kratko opišejo SSI nadaljevalni potapljaški tečaj – AOWD (Advanced Open Water Diver)! In ne, ni vam treba biti izkušen potapljač, da bi se prijavili.
  SSI AOWD tečaj je zasnovan tako, da se lahko vpišete na tečaj takoj, ko končate začetni potapljaški tečaj – SSI OWD.

  Zakaj SSIAOWD?
  SSI AOWD tečaj vam pomaga graditi vašo potapljaško samozavest in izboljšati vaše potapljaške veščine, da se boste v vodi bolje počutili. To je odličen način, da nadaljujete svoje potapljaško izobraževanje ter pridobivate potapljaške izkušnje v kontroliranem okolju pod nadzorom vašega SSI inštruktorja. Tečaj vam odpre nova potapljaška obzorja, vas seznani z novimi potapljaškimi aktivnostmi in novimi načini, kako uživati v potapljanju!

  Potek tečaja je vaša izbira!
  Razlog, ki napravi potapljaški tečaj AOWD tako zabaven je v tem, da lahko sami izbirate med SSI Specialnosti.

  Tečaj vključuje štiri potapljaške specialnosti!

  Povezave do SSI specialnosti

   

  Predpogoji za pristop k SSI AOWD tečaju:
  Za ta tečaj morate:

  • imeti opravljen začetni potapljaški tečaj SSI OWD (ali licenco začetnega potapljaškega tečaja po drugi znani potapljaški organizaciji)
  • biti star 15 let (12 let za Junior AOWD)

  Kaj se na AOWD tečaju naučiš?
  Znanje, ki ga pridobite na SSI potapljaškem tečaju AOWD je odvisno od vaših interesov in od tega, katere Adventure potope boste opravljali. Vključuje pa:

  • praktične aspekte globinskega potapljanja
  • fiziološke učinke globljega potapljanja
  • več načinov, kako uporabljati kompas pod vodo
  • kako si pomagati pri orientaciji pod vodo s tehnikami zamahov plavuti, z vidnimi referencami in s časom
  • kako bolje uporabljati potapljaški računalnik in RDP
  • in veliko, veliko več, odvisno od Adventure potopov, ki si jih boste izbrali

  Kako dolgo traja potapljaški tečaj AOWD?
  Tečaj traja 2-3 dni, odvisno od Adventure potopov, ki jih izberete.
  Na tečaju opravimo 5 potopov.

  Kaj potrebujem?
  – Kopalke in brisačo
  – Potapljaško opremo, ki jo že imate (vsaj ABC – plavuti, maska in dihalka)
  – Za potop v suhi obleki potrebujete še smučarsko perilo, trenerko ali podobleko
  – Log book

  Kam naprej?
  Po uspešno opravljenem nadaljevalnem potapljaškem tečaju SSI AOWD se lahko usmerite v tečaje SSI specialnosti in se podate v lov za “črnim pasom” potapljanja oz. programom Master Scuba Diver ali pa izberete tečaj SSI Rescue Diver – potapljač reševalec.

  Če si omejen s časom, lahko opraviš teorijo potapljaškega tečaja kar doma (online).

  Povezava na potapljaški center Ekstrem Sport DC

  SSI Stress & Rescue

  SSI Stress & Rescue tečaj je izziv, ki pa prinaša potapljaču posebno zadovoljstvo ob koncu tečaja. Zelo zabaven tečaj z resno vsebino. Znanje o preprečevanju in reševanju problemov, ki ste ga že osvojili, boste na tem tečaju še nadgradili in izpopolnili!

  Cilj tečaja je osvojiti potrebne veščine za rešitev določenih situacij. Večini potapljačev se zdi ta potapljaški tečaj zahteven in nagrajujoč obenem, na koncu tečaja pa so ponavadi mnenja, da je to najboljši potapljaški tečaj do sedaj.

  Kaj se na SSI Stress & Rescue naučiš?

  • Samoreševanja
  • Spoznavanje in reševanje stresa pri sopotapljačih
  • Reševanje paničnega ali neodzivnega potapljača

  Predpogoj za pristop k tečaju SSI Stress & Rescue:
  – biti stari 12 let ali več
  – imeti narejen začetni potapljaški tečaj in tečaj SSI AOWD (ali ekvivalentno licenco druge znane potapljaške organizacije)
  – imeti veljavno (narejeno oz. obnovljeno v zadnjih dveh letih) licenco prve pomoči in CPRa (EFR)

  Kaj potrebujete na tečaju?
  – Brisačo in kopalke
  – ABC opremo (če lastne ABC opreme nimate, jo lahko kupite pri nas)
  – Log book

  Kam naprej?
  Po končanem tečaju potapljač reševalec lahko nadaljujete z ljubiteljskim potapljanjem in tečaji SSI specialnosti ali pa se že usmerite v profesionalno potapljanje s tečajem SSI Dive Guide / Divemaster

  Če si omejen s časom,lahko narediš teorijo potapljaškega tečaja kar doma (online).

  Povezava na potapljaški center Ekstrem Sport DC

   

  Bodite pripravljeni- morda boste morali pomagati ponesrečencem ali sebi že jutri.

  Cunamiji, potresi, poplave, požari, nesreče na cesti, nesreče doma… To so dogodki, s katerimi se v življenju žal srečujemo. Nesreča se lahko zgodi v službi, doma ali na poti. Bi znali pomagati domačim, če se zgodi nesreča doma? Zdaj je čas, da se vprašate: ali znam nuditi umetno dihanje in masažo srca? Ali znam uporabiti defibrilator? Ali znam obvezati rano? Ali znam? Ste pripravljeni?

  Pripravljenost ne pomeni zgolj imeti pri sebi paket za prvo pomoč, svetilko, vodo in telefon. Pripravljenost pomeni to, da ste pripravljeni priskočiti na pomoč posamezniku v stiski in da znate na pravilen in varen način posamezniku pomagati takrat, ko profesionalnih reševalcev ni na voljo.

  Nedavni svetovnih dogodki, kot so orkani, bombni napadi in smrtonosni valovi so jasno pokazali, kako lahko tako obsežne nesreče hitro onesposobijo ali znatno upočasnijo sistem profesionalnih reševalcev. V takih trenutkih je ključnega pomena, da znate kot prvi na kraju nesreče pravilno in učinkovito ukrepati.

  Usposobimo vas lahko mi!
  Naš pristop pri usposabljanju gradi vaše zaupanje za nudenje prve pomoči, ko je ta potrebna. Zaupanje v lastne sposobnosti je ključno pri reševanju ponesrečencev.
  Samozavest in zaupanje v lastno znanje in sposobnosti dosežemo s prijaznim učnim okoljem ter s ponavljanjem vaj.
  Prav ste prebrali, naš pristop temelji na vajah, kar pomeni, da o defibrilatorju ne bomo zgolj govorili, ampak se ga boste tudi dejansko naučili sami uporabljati!

  Več o SSI Stress & Rescue

  Ste strasten potapljač? Verjetno si želite pridružiti potapljaški eliti. Želite živeti kot potapljač, raziskovati podvodni svet in videti ter izkusiti stvari, ki jih še nikdar niste?

  Več kot le sanje?
  Nedvomno! Uresničite jih s tem, da postanete SSI Master Diver – stopnja, ki vas potegne na vrh potapljaške srenje – napišite svojo potapljaško zgodbo preko neverjetnih izkušenj in dogodivščin potapljaškega izobraževanja.

  Master Diver!
  S stopnjo SSI Master  Diver boste dosegli najvišjo neprofesionalno stopnjo v izobraževalnem sistemu SSI. Pomeni, da ste pridobili veliko znanja in izkušenj v različnih potapljaških okoljih. Oglejte si vse specialnosti, ki jih ponujamo!

  Predpogoj za pristop k programu Master Diver:

  • 12 let ali več
  • SSI Open Water Diver – začetni potapljaški tečaj SSI (ali ekvivalent po drugi priznani potapljaški organizaciji)
  • SSI AOWD (ali ekvivalent po drugi priznani potapljaški organizaciji)
  • SSI Stress & Rescue ali Junior Stress & Rescue (ali ekvivalent po drugi priznani potapljaški organizaciji)
  • SSI Science of Diving ( znanost o potapljanju )
  • Najmanj 5 opravljenih tečajev SSI specialnosti
  • Najmanj 50 zabeleženih potopovPovezava na potapljaški center Ekstrem Sport DC

  Več o SSI Master Diver

  Naredi prvi korak v svoji profesionalni potapljaški karieri in postani SSI Diveguide – Divemaster! Pri neposrednem delu s svojim SSI inštruktorjem razširiš svoje potapljaško znanje in veščine in postaneš potapljaški profesionalec. Pri urjenju za SSI Divemastra razviješ svoje vodstvene sposobnosti tako, da se učiš pomagati inštruktorjem na tečajih, učiš pa se tudi nadzora nad drugimi potapljaškimi aktivnostmi.

  Kaj lahko dela SSI Divemaster?

  • dela v potapljaških centrih, na “live-aboard” potapljaških ladjah in v eksotičnih potapljaških resortih
  • asistira SSI inštruktorjem na tečajih
  • vodi certificirane potapljače na vodenih potopih
  • uči in izdaja licence za SSI potapljače na dih
  • uči na SSI spoznavnem programu za “šnorklerje”
  • izvaja SSI obnovitveni program za certificirane potapljače (SSI Scuba Review)
  • izvaja SSI “Discover Local Diving” program
  • izvaja tečaj EFR potem ko je uspešno opravil EFR inštruktorski tečaj.

  Predpogoj za pristop k tečaju SSI Diveguide / Divemaster?
  – imeti moraš licenco SSI AOWD ali ekvivalentno licenco druge priznane potapljaške šole
  – imeti moraš licenco SSI Stress & Rescue ali ekvivalentno licenco druge priznane potapljaške šole
  – veljavno zdravniško spričevalo
  – 40 zabeleženih potopov
  – 18 let ali več

  Kaj bomo delali na tečaju?
  Učili se bomo vodenja certificiranih in necertificiranih potapljačev. Izpopolnili bomo veščine v vodi in opravili vzdržljivostne vaje v nizki in globoki vodi.

  Kako dolgo traja tečaj?
  Dva tedna do tri mesece

  Kam naprej?
  Po končanem tečaju SSI DIVEMASTER se lahko prijaviš na SSI Assistant Instructor tečaj ali na SSI IDC tečaj.

  Če si omejen s časom, lahko opraviš teorijo potapljaškega tečaja kar doma (online).

  Povezava na potapljaški center Ekstrem Sport DC

  Več o SSI Diveguide / Divemaster

  Zakaj postati inštruktor prve pomoči?
  Potreba po posameznikih, ki so sposobni in željni deliti svoje znanje v skupnosti, v kateri živijo, je vse večja. Zdaj je napočil čas, da tudi vi začnete deliti znanje s člani vaše skupnosti. Tečaj ni namenjen zgolj potapljačem, ampak vsakem, ki si želi poučevati PRVO POMOČ.

  Kaj potrebujem, da začnem?

  1. Minimalna starost kandidata: 18 let
  2. Potrdilo o opravljenem tečaju prve pomoči, ki vključuje prvo pomoč za otroke (potrdilo ne sme biti starejše od dveh let).

  Kaj bomo delali na tečaju?
  I. del:

  1. Course Orientation 2 uri
  2. Emergency First Response Program Philosophy 2 uri
  3. Learning and Instruction Workshop 4 ure
  4. Teaching Emergency First Response Skill Workshop 1 ura

  II. del:

  1. Teaching Emergency First Response Skill Workshop (continued) 2,5 ure
  2. Care for Children Course Standard and Content 1 ura
  3. Care for Children Workshop 1,5 ure
  4. Organizing Emergency First Response Course 1 ura
  5. Manequin Cleaning Workshop 0,5 ure
  6. Marketing Emergency First Response 1 ura
  7. Written Exam 1 ura

  Kje poteka tečaj?
  Tečaj lahko opraviš pri nas na Gerbičevi ulici 61. V primeru večjega števila udeležencev lahko izvedemo tečaj tudi v vašem kraju.

  Kaj lahko učim po končanem tečaju Inštruktor prve pomoči?
  PO KONCU USPEŠNO ZAKLJUČENEGA TEČAJA PRIDOBIŠ INŠTRUKTORSKI NAZIV IN LAHKO SAMOSTOJNO UČIŠ NA NASLEDNJIH TEČAJIH PRVE POMOČI:

  1. TPO: prva ocena stanja-oživljanje
  2. Druga ocena stanja (ocena bolezni, poškodbe, obvezovanje in imobilizacija)
  3. Pomoč otroku-TPO (prva pomoč otrokom- od novorojenčka do pubertete)
  4. TPO: prva ocena stanja & Druga ocena stanja
  5. TPO: prva ocena stanja & Druga ocena stanja (z uporabo defibrilatorja)
  6. TPO: prva ocena stanja & Druga ocena stanja (z uporabo defibrilatorja) & Pomoč otroku – TPO

  Kot SSI jev Asistent inštruktorja pridobivaš znanje in izkušnje v profesionalnih vodah, poleg tega se spoznaš tudi s SSI izobraževalnim sistemom. Lahko delaš kot pomočnik inštruktorja na tečajih, kjer lahko predavaš in izvajaš določene potope, nekatere programe pa lahko celo samostojno učiš. Skratka, to je odličen način za pridobivanje izkušenj, preden postaneš SSI inštruktor!

  Tečaj SSI Asistent inštruktorja je prvi del SSI inštruktorskega tečaja (IDC) in v kombinaciji s tečajem Open Water Scuba Instructor (OWSI) in uspešno opravljenim inštruktorskim izpitom (IE), kandidat dobi licenco SSI Open Water Diver Scuba Instructor

  Dobite mentorja in s tem možnost, da se učite iz njegovih izkušenj in obenem pridobivate svoje izkušnje.

   

  Kaj se naučiš?

  Izpopolnjuješ svoje sposobnosti organiziranja in nadzorovanja potapljaških dejavnosti, poleg tega pa razvijaš svoje učne veščine. Tega se učiš s pomočjo:

  • Preverjanja znanja z učenjem, kvizi, predavanji in predstavitvami
  • Ocenjevanjem veščin v nizki vodi – delavnice in predstavitve
  • Delavnic globoke vode, oceno reševanja in ocenjevanjem predstavitev drugih kandidatov

   

  Kako je sestavljen tečaj?
  Tečaj je sestavljen iz treh delov:
  Modul 1: Akademski del

  • SSI Try Scuba Diving in Snorkeling Programi
  • Razvoj Knowledge Development Presentations
  • Učenje SSI Marine Ecology in Peak Performance Buoyancy specialnosti
  • Učenje v nizki vodi
  • Izvajanje Open Water Training Presentations

  Modul 2: Neodvisno učenje

  • Knowledge Development

  Module 3: Praktični del

  • Confined Water and Open Water Teaching predstavitve
  • Izpit iz SSI standardov
  • Ocena veščin reševanja

   

  Kaj lahko učiš po končanem tečaju Asistent inštruktorja?
  Poleg odgovornosti, ki si jih imel kot SSI Divemaster, in nalog, ki si jih lahko izvajal, lahko kot SSI Asistent inštruktorja:

  • Predavaš pod indirektnim nadzorom SSI inštruktorja
  • Demonstriraš vaje tečajnikom med potopi nizke vode, pod direktnim nadzorom SSI inštruktorja
  • Ocenjuješ vaje na površini pri potapljaškem tečaju OWD pod indirektnim nadzorom SSI inštruktorja
  • Učiš in izdajaš licenco za tečaj SSI PPB pod nadzorom SSI inštruktorja
   Učiš Marine Ecology specialnost
  • Učiš specialnost Marine Ecology
  • Samostojno izvajaš program SSI TRY Scuba v nizki vodi
  • Samostojno izvajaš program SSI kids
  • ….

   

  Kakšno opremo potrebujem za tečaj?
  Uporabljal boš osnovno potapljaško opremo in nekaj ostalih pripomočkov, kot potapljaška tablica, potapljaški nož, podvodni kompas,…
  Zelo priporočljivo je, da imaš svojo lastno potapljaško opremo, katere si navajen. Če ti kaj manjka, lahko kupiš tudi v naši trgovini.

   

  Kakšni so pogoji za pristop k tečaju Asistent inštruktorja?

  • Biti moraš SSI Divemaster ali imeti ekvivalentno licenco pri drugi priznani potapljaški organizaciji
  • Biti star vsaj 18 let
  • Imeti 60 zabeleženih potopov, vključno z nočnimi, globinskimi in navigacijskimi potopi
  • Imeti potapljaško licenco vsaj 6 mesecev
  • Imeti veljavno licenco CPR-ja in Prve ocene stanja(First Aid Training), staro največ 24 mesecev
  • Biti dobri fizični kondiciji za potapljanje. Potrebuješ tudi veljaven zdravniški pregled, ki ni starejši od 12 mesecev

   

  Kam naprej?
  Prijavite se na celoten Inštruktorski tečaj (IDC) in postani SSI Open Water Scuba Instructor, da boš lahko samostojno učili in izdajal potapljaške licence.

  Oprema za potapljanje z jeklenko

  ABC oprema
  Maska , dihalka, plavutke

  Set regulatrojev in manometer za potapljanje.
  Komplet vsebuje prvo DIN stopnjo, drugo stopnjo, octopus – alternativni vir zraka, prikazovalnik zraka

   

  Kompenzator plovnosti
  Kompenzator plovnosti ali BCD z integriranim žepi za uteži

  Obleka
  Neoprenska obleka debeline 5mm ali 7 mm, dvodelna ali enodelna

  Neoprenski čevlji
  5mm neoprenski čevlji

  Svetilka
  Polnilna, navadna

   

   

  Prijavnica za potapljaški tečaj