Povezave

PADI IDC Staff

Kot izkušen PADI Instructor imaš znanje in izkušnje, ki jih lahko deliš z drugimi prihajajočimi PADI profesionalci in veš, da se izobraževanje nikoli ne konča!
Kot PADI IDC Staff Instructor pomagaš tvoriti novo generacijo PADI inštruktorjev med tem pa tudi pridobivaš izkušnje pri učenju inštruktorjev.

Ker si kot PADI IDC Staff Instructor sestavni del IDC-ja je za tem le še ena stopnička do PADI Course Directorja saj predavaš na IDC-jih in pomagaš pri izobraževati PADI Divemastre in Asisitente inštruktorja v PADI Open Water Scuba Instructorje.
Veliko potapljaških resortov in centrov zahteva od zaposlenih to stopnjo potapljaške izobrazbe zato je to pomemben korak v tvoji potapljaški karjeri oz. če hočeš odpreti lastni potapljaški center ali resort.

Kaj se naučiš na tečaju PADI IDC Staff?
Na tčaju se naučiš objektivno ocenjevato kandidate za Asistente inštruktorje in inštruktorje. Ocenjuješ njihovo znanje s področja teorije in standardov. V vodi se naučiš pravilno oceniti njihove potapljaške veščine in podajanje potapljaškega znanja.

Kaj lahko učiš po končanem tečaju IDC Staff?
Poleg vseh tečajev, ki jih že lahko učiš kot PADI Inštruktor lahko še:
- Učiš tečaj PADI Asistent inštruktorja
- Pomagaš Course Director-jem na tečaju PADI IDC
- Pomagaš PADI Course Direktor-jem na izvajanju programov iz instructor-level nadaljnega izobraževanja.

Kakšno opremo potrebuješ za tečaj PADI IDC Staff?
Večinoma osnovno potapljaško opremo z nekaterimi dodatki, kot npr. potapljaška tablica, potapljaški nož, podvodni kompas,...
Zelo priporočljivo je, da uporabljaš svojo lastno opremo na katero si navajen. Če vam kaj manjka lahko preverite tudi v naši trgovini.

Kakšni so predpogoji za pristop k tečaju?
- PADI Master Scuba Diver
- imeti najmanj 18 let
- Inštruktor prve pomoči

Obvezni materiali za tečaj?
- Course director manual
- evaluation slate CW & OW

Koliko časa traja tečaj?
Lahko izbiraš med dvemi opsijami:
1.) Opcija A - traja 4 dni. (Kandidat prva dva dni posluša predavanja. Druga dva dneva mora kandidat predavat vsa predavanja, ki so sestavni del IDC-ja)
2.) Opcija B - traja 9 dni. (Kandidat prva dva dni posluša predavanja. Preostalih sedem dni sodeluje na IDC-ju, tako da pomaga Course Directorju pri ocenjevanju kandidatov za inštruktorja).

Priporočamo ti opcijo B, ker dobiš dejansko vpogled v strukturo IDC tečaja, ki ti pride prav pri pripravi lastnih AI tečajev.