Povezave

PADI Inštruktor

Si naveličan svoje trenutne službe? Bi rad počel nekaj, o čemer lahko drugi le sanjajo? Bi rad pomagal ljudem spremeniti življenje, si odprl vrata, za katera nisi niti vedel, da obstajajo? Prijavi se na PADI IDC in postani PADI inštruktor!

Se spomnite časov, ko ste obiskovali izobraževalne programe kot so šola, tečaji, različni seminarji? Od česa oziroma od koga je bilo najbolj odvisno, česa ste se tam naučilii? Verjetno od učitelja. Tudi pri potapljaških tečajih je kvaliteta tečaja odvisna od inštruktorja! Kaj ima pri tem PADI? PADI vsakemu inštruktorju ponudi orodje za delo. To orodje je strukturiran sistem standardov oziroma pravil, ki se jih mora inštruktor držati in s tem zagotavlja kvaliteto tečaja!

Kaj se učiš na PADI inštruktorskem tečaju PADI IDC?
Na inštruktorskem tečaju PADI IDC (instructor Developement Course) se učiš, kakšna so ta pravila, zakaj se jih je treba držati, kako se jih je najlaže držati, poleg tega pa tudi o tem, kakšni so priporočeni pedagoški prijemi za odrasle in otroke. Učiš se o marketinških prijemih in o potapljaškem trgu ter o tem, kako reševati določene težave pri tečajnikih in v realnih potapljaških situacijah.

Kdo lahko postane PADI inštruktor?
Inštruktor po PADI- ju lahko postane vsak, ki je starejši od 18 let in je Divemaster po PADI- ju oziroma ekvivalentno po kakšni drugi priznani potapljaški šoli, oziroma inštruktor po drugi potapljaški šoli. Zgornje starostne omejitve ni. Predvsem pa je zaželjeno, da postane inštruktor tisti, ki se v vodi počuti dobro, ki ima rad ljudi in ki uživa v tem, da svoje znanje deli z drugimi.

Kako poteka tečaj PADI IDC?
Inštruktorski tečaj PADI IDC je sestavljen iz dveh delov, ki se lahko izvajata ločeno oziroma skupaj v obliki IDC- ja.
Prvi program je program AI (Asistent inštruktorja).
Drugi program je program OWSI (Open Water Scuba Instructor).

Kako poteka izpit IE (Instructor Examination)?
IE ni več del IDC- ja, je pa tesno povezan z njim. Po končanem IDC- ju se morajo kandidati za inštruktorje izkazati še na IE- ju, preden postanejo inštruktorji. Tam morajo v dveh dneh neodvisnemu ocenjevalcu, ki ga pošlje PADI in ki oceni, če so kandidati res primerni za inštruktorje, pokazati, kaj vse so se naučili. Pri tem ocenjuje tudi njihovo profesionalnost ter njihove splošne potapljaške veščine.

Če si omejen s časom, lahko del teorije opraviš kar od doma (online). Klikni na spodnjo povezavo!