Povezave

EFR – Prva pomoč – pomoč drugim in sebi!

Bodite pripravljeni- morda boste morali pomagati ponesrečencem ali sebi že jutri.

Cunamiji, potresi, poplave, požari, nesreče na cesti, nesreče doma... To so dogodki, s katerimi se v življenju žal srečujemo. Nesreča se lahko zgodi v službi, doma ali na poti. Bi znali pomagati domačim, če se zgodi nesreča doma? Zdaj je čas, da se vprašate: ali znam nuditi umetno dihanje in masažo srca? Ali znam uporabiti defibrilator? Ali znam obvezati rano? Ali znam? Ste pripravljeni?

Pripravljenost ne pomeni zgolj imeti pri sebi paket za prvo pomoč, svetilko, vodo in telefon. Pripravljenost pomeni to, da ste pripravljeni priskočiti na pomoč posamezniku v stiski in da znate na pravilen in varen način posamezniku pomagati takrat, ko profesionalnih reševalcev ni na voljo.

Nedavni svetovnih dogodki, kot so orkani, bombni napadi in smrtonosni valovi so jasno pokazali, kako lahko tako obsežne nesreče hitro onesposobijo ali znatno upočasnijo sistem profesionalnih reševalcev. V takih trenutkih je ključnega pomena, da znate kot prvi na kraju nesreče pravilno in učinkovito ukrepati.

Usposobimo vas lahko mi!
Naš pristop pri usposabljanju gradi vaše zaupanje za nudenje prve pomoči, ko je ta potrebna. Zaupanje v lastne sposobnosti je ključno pri reševanju ponesrečencev.
Samozavest in zaupanje v lastno znanje in sposobnosti dosežemo s prijaznim učnim okoljem ter s ponavljanjem vaj.
Prav ste prebrali, naš pristop temelji na vajah, kar pomeni, da o defibrilatorju ne bomo zgolj govorili, ampak se ga boste tudi dejansko naučili sami uporabljati!