Povezave

Začetni potapljaški tečaj

PADI Open Water Diver
Prišel je čas tudi za vas, da greste v vodo in okusite čar potapljanja! Prijavite se na PADI začetni potapljaški tečaj – OWD (Open Water Diver), najbolj priljubljen potapljaški program na svetu!
To je vaša priložnost, da se pridružite PADI-ju in z nami okusite vse avanture, razburljive dogodke in lepote, ki jih nudi potapljanje!

Zakaj PADI začetni potapljaški tečaj?
PADI Open Water Diver je najbolj razširjena in cenjena licenca po svetu. Daje ti svobodo, da se z njo lahko potapljaš s svojim sopotapljačem brez nadzora profesionalca. Če ste že poizkusili s PADI DSD-jem (Discover Scuba Diving) programom (spoznavni potop) ali če ste certificirani kot PADI Scuba Diver, se pozanimajte pri vašem inštruktorju, kako se ti programi povezujejo s PADI začetnim potapljaškim tečajem.

Kaj potrebujem, da začnem?
PADI začetni potapljaški tečaj je sposoben narediti vsak, ki je zdrav, v razmeroma dobri telesni kondiciji in se dobro počuti v vodi. Za PADI začetni potapljaški tečaj moraš biti starejši od 14 let. Tisti, ki bi radi potapljaško licenco in so stari od 10 do 14 let, pa se lahko udeležijo PADI Junior začetnega potapljaškega tečaja.
• Certificiran PADI Jr Open Water Diver, ki je star od 10 do 11 let, se lahko potaplja do globine 12-ih metrov le s profesionalnim PADI potapljačem, staršem ali uradnim skrbnikom.

Kaj bomo delali na začetnem potapljaškem tečaju?
Na tečaju se bomo učili osnov potapljanja z jeklenko, kot na primer osnovne tehnike plavanja pod vodo, govorili pa bomo tudi o sami potapljaški opremi. Za pridobitev licence mora vsak potapljač predelati in osvojiti pet poglavij teorije, opraviti pet potopov v nizki vodi (bazen ali bazenu podobni pogoji) in štiri potope v odprti vodi (morje ali jezero).

Kako dolgo traja začetni potapljaški tečaj?
PADI potapljaški tečaji temeljijo na uspešnosti (performance based), kar pomeni,da nadaljuješ, ko prikažeš obvladovanje določenih spretnosti oz. izvajanja vaj in nalog. To omogoča napredovanje v času, ki ga potrebuje vsak posameznik, da osvoji želeno znanje.

Kaj potrebujem za začetni potapljaški tečaj?
• Kopalke
• Brisačo
• ABC opremo (maska, dihalka in plavuti – lahko kupite tudi pri nas ob prihodu na tečaj)

Kam naprej?
Ko narediš začetni potapljaški tečaj, je prvi logični korak naprej nadaljevalni potapljaški tečaj PADI AOWD.

Če si omejen s časom, lahko opraviš teorijo potapljaškega tečaja kar doma (online). Klikni na spodnjo povezavo!